Fotografeer de foto’s

Fotografie kan een hobby zijn maar dit kan ook je beroep zijn als professionele fotograaf. Daarnaast kun je ervoor kiezen om portretten vast te leggen, om de natuur te fotograferen of om stillevens te fotograferen. Waarom je er ook gebruik van maakt, met behulp van licht en andere vormen van straling leg je afbeeldingen van voorwerpen en verschijnselen vast op radiatiegevoelig materiaal. Fotografie is afgeleid van de Griekse taal. Daarnaast betekent het letterlijk ‘schrijven met licht’. Zoals al eerder beschreven is iemand die beroepsmatig fotografie verricht een fotograaf. Toch is dit allemaal een stuk makkelijker geworden met de intrede van de digitale fotografie. Vroeger moest men letterlijk naar een fotograaf toe, mocht je in een aparte kamer gaan zitten en werd er met behulp van de goede verlichting en een grote fotocamera een foto gemaakt. Deze moest dan nog worden ontwikkeld en kon later worden opgehaald. Tegenwoordig kan iedereen een foto maken, met behulp van mobiele telefoons en digitale camera’s of met een speciale spiegelreflex camera. De grenzen zijn dus een stuk verlaagd tot het maken van foto’s. Er worden cursussen voor aangeboden, de foto’s kunnen zelf nog bewerkt worden, er zijn opties te over.

Leave a Reply