Hoe wordt de voor praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg betaald?

Veel patiënten zullen er nooit bij stilstaan wie de medische zorg betaald die zij gebruiken. En dat is ook bijzonder logisch. Als u ziek bent dan wilt u graag beter worden en dan bent u de dokter, zuster, chirurg en broeder erg dankbaar. Wie hun salaris betaald en hoeveel dat is, is een tweede zorg. Een zorg waar u helemaal niet bij stilstaat.  Natuurlijk ziet u wel de rekening van uw eigen risico voorbij komen van uw zorgverzekeraar als u deze nog niet had verbruikt. Echter dat is een regeling waarmee u bekend bent. Wie de zorg uiteindelijk betaald is niet uw probleem. Tenminste niet in het eerste opzicht. Als u er dieper op in gaat natuurlijk wel. Immers de zorgkosten worden vertaald naar de premie die u aan uw zorgverzekeraar betaald.  Voor een praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg geld hetzelfde. Zo lang u maar weet waar u recht op heeft en wanneer u wel iets moet betalen zult u er vaak nooit bij stilstaan waarvan de praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg word betaald.  Ter informatie: de praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg (poh ggz) wordt door de huisarts betaald. Een deel komt uit de vergoeding per consult en een deel komt uit de vergoeding die zij ontvangen voor iedere patiënt binnen hun praktijk.  Doordat deze vergoeding erg laag is, is het vaak moeilijk om een goede beloning en dus loon voor de praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg te realiseren.

Comments are closed.